lauantai 8. joulukuuta 2012

Veera vastaa kuvahaasteeseen

Tiukan pohdinnan jälkeen Veera ottaa Laisikiainen riippukeinussa -blogista heitetyn haasteen vastaan. Allekirjoittanut ei löytänyt blogista mainintaa, että kirjoittaja olisi reissannut Uudessa-Seelannissa, mutta tästä huolimatta heitän kuvan ja vihjeiden perusteella rohkean arvaukseni, että kuva on otettu Kiwilandiasta. Kuvan kaunis järvi voisi olla etelä-saarella sijaitseva Lake Tekapo, josta olet suunnannut jäätikköretkelle länsirannikon suuntaan. ...tosin metsään voi mennä koska kaukaisimmaksi paikaksi mainitaan Costa Rica...

Meidän suunnalta heitän kuvahaasteen seuraaville blogille: Sanna Maailmalle. Kyseessä on maailmankuulu rantabulevardi, jossa ikuisen nuoruuden ihannointi heijastuu ulkonäön lisäksi asenteissa.



Kysymykset & vastaukset.

Scariest airline flown?

Pelottavia lentokokemuksia on kertynyt tähän saakka matkapäiväkirjaan onneksi hyvin vähän, mutta mainittakoot, että lennolla Costa Ricasta Los Angelesiin ajauduttiin pahimpaan turbulenssiin, jossa olen koskaan ollut ja taisi Japekin vähän säihkähtää kun vetäsi multa turvavyön niin tiukalle että meinasi ilmat tulla pihalle..

Favorite city/country/place?

Päällimäisenä mielessä on tällä hetkellä Puerto, Viejo Costa Rican Karibian puoleisella rannikolla, joka on ollut allekirjoittaneelle henkilökohtaisesti tämän reissun mieleenpainuvin kohde. Elämänmeno Karibian rannikolla on hidastempoista, kuvankaunista rantaviivaa löytyy kilometritolkulla niin, että omalle pyyhkeelle löytää halutessaan varmasti paikan muiden katseiden ulottumattomista, ruoka on hyvää ja mojitot halpoja. Täydellinen chillauspaikka, josta löytyy myös surffiaaltoja, joogaa ja hyvät snorklausapajat jos raaskii katkaista päiväunet riippumatossa. Suuret ketjut eivät vielä toistaiseksi ole löytäneet paikalle. Go before it's too late!

Most remote corner of the globe visited?

Ei mitään kovin extremeä tälläkään saralla, mutta Santa Catalinassa Panamassa tunsin olevani aika kaukana. Kylään vie yksi erittäin huonokunoinen tie, kylässä on yksi kiska, josta saa pääasiassa purkkiruokaa ja lähimpään lääkäriin/apteekkiin on noin tunnin ajomatka. Bussikuski mahtoi pitää kylän tärkeimmän miehen paikkaa toimittaessaan tilauksia isolta kirkolta kyläläisille matkan varrella. Merkille pantavaa oli, että however, kylästä löytyi asianajotoimisto, joka oli aika mielenkiintoista...

Favorite guidebook series?

Rinkassa kulkee milloin mistäkin lahjoituksina saatuja oppaita, eniten käytetty lienee kuitenkin klassinen Lonely Planet. Tällä hetkellä kolutaan Uutta-Seelantia vuoden 2003 Let's Go oppaan kanssa, joka on epäilyista ja iästään huolimatta toiminut tähän saakka aivan mahtavasti! Rakenne on selkeä ja simppeli, kertoo faktat ja ylimääräiset höpinät on jätetty pois. Kiitos henkilölle, (jonka nimeä en nyt harmikseni muista) joka lahjoitti kyseisen kirjan lisäksi pinon muita kirjoja tori.fi -sivuston kautta. Oppaitakin tärkeämpi on kuitenkin oma pikkuvihko, jonne on kerätty parhaat vinkit niin paikallisilta kuin muilta travellereita matkan varrella. Korvaamaton!

Solo traveler or group traveler?

Molempia kokeiltuani luulin hetken olevani solo, mutta totesin olevani duo. Mikään ei ole mahtavampaa kun jakaa kokemukset jonkun kanssa ja itselleni henkilökohtaisesti on tärkeää, että tuo henkilö ei ole "kuka tahansa" vaan joku tärkeä. Vaikka rakastan matkustamista ja pitkiä reissuja kärsin silti helposti koti-ikävästi jota myös helpottaa se, että matkustaa jonkun tutun ja turvallisen kanssa.

Worst place to catch a stomach bug?

Minun vatsa on terästä enkä ole elämässäni saanut vatsatautia millään matkalla (koputtaa puuta). Mutta voisin veikata, että ihan missä muualla vaan kun omassa kotona, jossa oma ihanan puhdas vessa on lähettyvillä. Vatsani saa muljahtamaan ympäri kun muistelen kamuni Nooran kokemusta lentää Thaimaaseen (vai Malyesiaan?) vatsataudissa. Kuulemani perusteella se EI ollut kivaa.

First culture shock experience?

Ensimmäisen kerran kulttuurishokki iski todella kunnolla vasten kasvoja kun saavuimme San Joseen todella pieneen ja ahtaaseen, not-so-nice hostelliin 30 tunnin matkustamisen jälkeen. Mielessä pyöri vain ja ainoastaan että "mitä hittoa minä täällä teen kun voisi olla kotona tekemässä jotain järkevää" ja "apua tällaisessa paikassako meidän pitää asua kuusi viikkoa". Tilanteeseen vaikutti väsymys, se, että matkatavarat olivat hukkuneet pitkän matkustusrupeaman päätteeksi, San Jose ei ole ehkä se kivoin kaupunki maan päällä ja se että hostelli ei tosiaan ollut kamalan kiva. 18 tunnin unien jälkeen tilanne näytti kuitenkin ja aivan toiselta. Madventures seikkailuoppaassa kehoitetaan ottamaan reissun aivan ensimmäisiksi öiksi vähän parempi majoitus jotta reissaamiseen tulee "pehmeä lasku"ja komppaan tätä neuvoa täysillä. Itse valitsimme halvimman. Pehmeän laskun jälkeen hostelleihin, kaiken tasoisiin, tottuu kuitenkin suht nopeasti.

Where would you buy a second house?

Paha. Ehkä jostain Karibialta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti