keskiviikko 22. elokuuta 2012

Reittisuunnitelma

Haaveilu oli aloitettu molempien osalta jo vuosia aiemmin mutta tarkemmin reissua alettiin suunnittelemaan kevättalvella 2012. Joululahjaksi saadut Madventures Atlakset oli hyvinkin paljon käytössä ja siitä saikin hyviä vinkkejä erilaisista maista, tosin loppupeleissä aika pintapuolista tietoa kohteista. Molemmilla oli toiveissa päästä lämpimiin paikkoihin, joissa ainakin osassa pääsisi surffaamaan ja olisi mielenkiintoinen luonto. Tämän lisäksi Uusi-Seelanti / Australia oli mielessä, kun töitäkin matkalla olisi mukava jossain vaiheessa tehdä.

Ausseihin ja Uuteen-Seelantiin myönnetään 12kk mittaisia "matkailijan työviisumeita" (Working Holiday) ja tuon viisumin saa itselleen kunhan on 18-30 vuotias, perusterve ja tehnyt maltillisesti tai ei ollenkaan rikoksia elämässään. Molemmat oli Australiassa jo käyneet ja Veera oli oman viisuminsa jo sinne käyttänyt, joten Uusi-Seelanti oli luonnollinen vaihtoehto.

Keväällä kohteiksi oli mietitty vaihtoehtoja Etelä- / Väli-Amerikka -  Uusi-Seelanti - Aasia. Vertailimme netissä hieman lentojen hintoja mutta emme löytäneet sellaista lentojen hakukonetta, jossa voisi yhdistää kaikki lennot yhdeksi paketiksi ja saada siitä loppuhinta. Kilroy Travels on ainoita Suomessa toimivia matkatoimistoja, jotka myyvät valmiita maailmanympäri -lentopasseja. Kilroy myös laskee tarjouksen mille tahansa lennoille ja hinnat vaikuttavat erittäin kilpailukykyisiltä verrattuna muihin matkatoimistoihin.

Kävimme muutamia kertoja Kilroyn toimistolla Helsingissä mutta valitettavasti meitä palveli aina nimeltämainitsematon henkilö, joka oli kyllä nihkein matkanmyyjä ikinä. Vaikka kaverilla oli selkeästi tietämystä, niin tämä "Pekka" ei halunnut kertoa mistään kohteista yhtään mitään eikä ottanut kantaa miten reittiä kannattaisi suunnitella. Hän naputteli konettaan hiljaa 10min ja kertoi hinnan. Toisaalta, meidän reissuhan se on, joten meidän on tiedettävä mitä halutaan. Siinä vaiheessa ei vaan tiedetty ihan täysin vielä mitä halutaan.

Lopulta Vappuaattona 2012 (viinipullon rohkaisemana) menimme "Pekan" vastaanotolle Kilroylle ja löimme reitin lukkoon ja varasimme matkan.

Reitiksi muodostui: Helsinki - New York (USA) - San Jose (Costa Rica) - Los Angeles (USA) - Aucland (Uusi-Seelanti) - Hong Kong - Helsinki

Suunniteltuja stoppeja teemme
Costa Rica 6 viikkoa
Los Angeles 3 päivää
Uusi-Seelanti *2-6 kuukautta
Kaakkois-Aasia *x kuukautta

*Lentojen päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon, joten aikataulu on joustava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti