keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Hommia hommia!

Päätettiin Aucklandissa, että kierretään pohjoissaari nopeahkosti Johnilla ympäri ja otetaan sitten tukikohdaksi Christchurch ja aletaan töiden hakuun. Christchurch valittiin sen perusteella, että tämä suurehko kaupunki sijoittuu Tyynen Valtameren puoleiselle rannikolle ja korkeussuunnassa suurin piirtein keskivaiheille eteläsaarta. Kaupunki on myös vuorten ympäröimä ja aktiviteetteja löytyy lyhyen ajomatkan päästä vaikka millä mitalla. Kaupunki on kärsinyt viimevuosina pahoista maanjäristyksistä, joista pahin oli Helmikuussa 2011. Kaupunki on edelleen uudelleenrakennusvaiheessa ja tästä syystä ainakin rakennustöitä riittää vaikka muille jakaa. Myös muita kausipainotteisia töitä (kahvila, ravintola, hostelli jne..) tuntuisi olevan näin kesän alussa tarjolla hyvin.

Aluksi yövyttiin pari yötä leirintäalueella ja sen jälkeen päätettiin viettää viikko maalaiselämää vapaaehtoistöissä Chris ja Paula Millerin farmilla Kaiopoissa, noin 15km päässä Christchurchista. Paula ja Chris löydettiin Helpex.net -palvelun kautta neljän tunnin päivittäisiä töitä vastaan sai ruuat ja asumisen. Helpex.net -palvelun kautta pääsee todella helposti vapaaehtoistöihin koko Uuden-Seelannin alueelle, kunhan tekee itselleen hyvän profiilin. Yleensä hommat painottuvat farmien hoitoon, rikkaruohojen kitkemisestä lampaiden paimentamiseen. Mielestäni tämä on mitä parhain tapa tutustua paikallisiin ihmisiin ja paikalliseen kulttuuriin ja samalla säästää rahaa.

Viiden päivän aikana kerkesimme kitkeä rikkaruohoja, rakennella mystisiä tiipiitä papuja varten ja pystyttää aitaa. Tuossa viiden päivän aikana kerkesimme myös käymään muutamassa työhaastattelussa, saada kymmeniä kutsuja eripuolelle maata tekemään vapaaehtoistöitä, kutsun yksityiselle 8 päivän koskenlaskuretkelle, hommata itsellemme asunnon ja Veeralle työpaikan. Itse sain vielä viiden päivän vapaaehtoistöiden jälkeen kutsun lisätöihin tuntipalkalla. Nyt on Millereiden vajassa katto uusittu ja neljä lammasaitaa rakennettu. Palkoilla saikin sitten maksettua mm. Johnin korjaamokäynnin ja koskenlaskureissun varausmaksun..

Ainiin, uusi osoitteemme on: 
141 Marshland Rd
Shirley
Christchurch 8061
New Zealand

Pysytään osoitteessa ainakin kuukausi, joten saa lähettää Joulukortteja, tutut ja tuntemattomat!

Klikkaamalla videota voit nähdä miten aita rakennetaan alle minuutissa:



1 kommentti:

  1. Hyvää duunia :) Korttia tulee se on varma ! Laittakaas blogiin vastapainoksi yksi kuva paikallisesta lampaasta jos sattuu näkymään :D :D niitähän on kuulemma siel muutama miljoona!

    VastaaPoista