perjantai 14. syyskuuta 2012

Matkaan!

Suomessa käytiin vielä 10.9 aamulla hoitamassa viimeiset hommat Jamoskin suhteen selväksi kirjanpitäjän kanssa Nurmijärvellä ja päivällä lähdettiin liikkumaan kohti Costa Ricaa. Maailmalle lähdettiin 2h välein eri lennoilla, sillä Veera sai opiskelija-alennuksen Finnairin suorista lennoista ja mulle se olisi ollut superkallis, joten itse lensin Islannin kautta New Yorkiin. Siellä tavattiin maanantain klo 18 aikaan päivällä. Seuraava lento oli yhteinen ja se oli lähdössä klo 04:30 ma-ti yöllä, joten lähdettiin käymään NYKin kylillä tuhlaamassa aikaa.

Oli jotenkin hieman outoa ajella metrolla NYKin yössä ja käppäillä kaduilla, kun siellä ei tuntunut juuri ketään muita olevan liikenteessä. Olimme siis Nykissä 10.9-11.9 yöllä ja 11.9 on muistopäivä 2001 tapahtuneille hässäköille. Käytiin WTC:n lähistöllä oluilla ja porukkaan lyöttäytyi n. 60v erittäin mukava hiihdon- / biljardinopettaja Nebraskasta, joka pienen juttelun jälkeen kertoi tulevansa joka vuosi käymään NYKissä muistamassa tytärtään, joka oli traagisella hetkellä 11.9.2001 töissä WTC:n 54. kerroksessa.. Mies tarjosi oluet ja hetkeä myöhemmin hävisi pimeään yöhön.

Sitten NYKistä lennettiin San Salvadoriin (6h) ja sieltä Costa Ricaan n. 2h. Eli karkeasti 30h päästä Suomesta poistumisesta saavuimme hieman väsynein silmin Costa Rican pääkaupunkiin San Joseen paikallista aikaa klo 10 tiistai-aamuna 11.9.2012. Oltiin varattu jo kaupungin halvin hostelli (6,5€/yö) etukäteen ja hostellin porukka tuli myös hakemaan meitä kentältä. San Josessa satoi kaatamalla vettä ja Veeran rinkka jäi johonkin New Yorkin ja San Josen välille, joten päästiin hostelliin kevyin kantamuksin mutta hieman painavin mielin. Hostellissa otettiin pienet päiväunet (Jape 6h ja Veera 18h) ja seuraavana aamuna lähdettiin tutkimaan San Josea.


4 kommenttia:

  1. Olispas hyvä et vihdoinkin tämä löytyi. Hienoa päästä lukemaan reissun fiiliksistä ja hyvältähän ne kuulostaa jo ensimetrien jälkeen :) Samaa rataa eteenpäin...

    -Työpäälikkö-

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Samat sanat Kannan kanssa, itseasiassa jostain syystä en ollu facebookista huomannu sun seinältä tätä, vaan aloin tänään hermostuneesti funtsia koska se blogi oikeen avataan :D
    googlettelin hetken niin heti tuli vastaan :P
    Erinomaista reissua !

    VastaaPoista
  4. Kiitos Työpäällikölle ja Temelle! Kohta saadaan kuvamateriaaliakin blogiin, niin mielenkiinto kasvaa. Millä hakusanoilla googlesta blogi löyty?

    VastaaPoista